Bishop's Arms i Kristianstad är väl samma sak som alla andra Bishop's Arms i Sverige kan jag tänka. Här kan vi snacka låtsasengelsk pub. Vi vet alla om att det är betong bakom träpanelerna, men vi myser ändå. Vi vill ju ha det så här mörkt och murrigt när vi dricker vår öl. Att det sen är en Svensk-Indisk hotellmagnat som ligger bakom alla ställena bortser vi gärna ifrån.
Hamburgaren då? Bra på många sätt, sämre på andra. Goda pommes, om ändå inte egengjorda såklart. Det är inte heller köttet (som är som en tjock sibyllaburgare), som ändå får godkänt, främst för Hickoryglazen. Glaze är bra. Såsutbudet är som bilden visar föredömligt. Brödet är någon form av "nyttigt", dock kan jag känna att om man nu käkar hamburgertallrik med pommes och redan gått all-in är det ett skralt plåster på sittsåret.
Nyhavn är en av de där restaurangerna på möllan som man alltid blandar ihop med en av de där andra restaurangerna på möllan. Här sitter Malmöiter på uteserveringen och dricker öl i princip året om. Naturligtvis har de hamburgare.
Brödet är tråkigt och platt, pommes fritsen tyvärr nästan smaklösa och mjöliga inuti. Inget såsutbud överhuvudtaget, en flaska budgetketchup på bordet är allt man får. Det positiva är att köttet är egengjort, men dock med lite tråkig grillkrydda på. Salladen är trevlig med ruccola och andra bladsorter. Nyhackad chilli också trevligt. Och en god vitlökssås. Men sammantaget så ska du inte gå hit för burgaren utan för ölen, men det hade du nog inte tänkt heller.
Betyg: +++ (oklart om det ska vara plus- eller minuspoäng för att servitören smekte mig på ryggen innan han tog beställningen)
Bånken hette förut Banken, men fick byta av någon sorts rättighetsskäl. Är man född på 80-talet säger man fortfarande Banken har jag förstått det som. Hur som helst har det varit riksbank här, vilket gör att byggnaden är fin utvändigt i alla fall. Inuti är det fullt med massproducerad inredning från det där irländska lagret man tänker sig levererar till alla svenska pubar.
Här kan man välja mellan Klassisk hamburgare [145 :-] och Deluxe hamburgare [165 :-]. Självklart väljer man Deluxe. Då får man en cm-tjock skiva chevrè och lufttorkad skinka på. Köttet är kalvfärs och man får välja hur man vill ha det, och det blir faktiskt ungefär så också. Till detta är det klart godkända pommes samt cole slaw och vitlöksås. På toppen lite lökringar, en trevlig touch även om de nog kommer ur fryspåse.
Tyvärr känns det lite öde i den jättestora lokalen, troligtvis sparar Kristianstadborna sitt Bånkenbesök till helgens svennefylla. Det är synd, för det är en god burgare. Och man blir jättemätt.